Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

Kérem keressék fel megújult honlapunkat!

Akciókkal webshoppal várjuk meglévő és leendő partnereinket.

gallacaffe.hu

 

 

 

 

 

 Az összes receptet a Bistro crema di caffè

ból készítheti el.

Kép

 

Melange.

Hozzávalók: kávé,tej. Az igazi melange elkészítéséhez szükség van egy tejhabosítóra. A kicsi, elemes nem túl jó, mert nem lesz tőle kemény a hab. A melange elkészítésénél a sorrendre és a hőmérsékletre kell figyelni. Ettől lesz szép réteges. Először habosíts fel 1 dl tejet, majd főzz egy erős kávét. Átlátszó, tűzálló pohárba tölts hideg tejet, majd kanalazd rá a tejhabot. Ezután a tűzforró kávét öntsd bele nagyon óvatosan, a pohár széléhez közel. Ha jól csináltad, akkor háromrétegű kávét kaptál.

Bécsi kávé.

Hozzávalók: kávé,csokoládéöntet ,tej ,tejszín. Ha szeretnél saját csokiöntetet, akkor olvassz fel vízfürdő felett étcsokoládét, és keverj hozzá tejszínt olyan mennyiségben, hogy folyós legyen. A bécsi kávé voltaképpen egyszerű. Kávé csokiöntettel. Először tedd a közepes méretű csésze aljára a csokiöntetet, majd öntsd rá a kávét és egy kis tejet. A tetejére pedig tegyél tejszínhabot, és ültess rá egy szem kávét vagy kávébabot mintázó csokit. Ha lehet, szifonból nyomd a habot, de semmi esetre se használj hidrogénezett növényi zsírból készült tejszínutánzatot! Kevés fahéj a tetejére.

Szerelem kávé.

Hozzávalók:kávé,tej,tejszínhab,méz,mandulaforgács.Főzz egy jó kávét, és átlátszó pohárba töltsd egy kis tejjel. A tetejére fújj tejszínhabot, és erre csorgass mézet. Koronázd meg az egészet mandulával.

 

Kép

 

Tejeskávé máshogy.

Hozzávalók: kávé,sűrített tej,tejszínhab. Főzd le a kávét. Egy átlátszó pohár aljára nyomj sűrített tejet, nem kell fukarkodni vele, majd óvatosan öntsd rá a kávét. A tetejére jön a tejszínhab, amire tegyél egy leheletnyi őrölt fahéjat.

Ír kávé.

Hozzávalók: kávé, 4 cl ír whiskey,kevés tejszín. Egy talpas, átlátszó pohárba öntsd a kávét, add hozzá a whiskey-t. A tejszínt épphogy verd fel, ne legyen kemény hab. Ezt kanalazd a tetejére. Lányok Bailey s - zel is ihatják. Tejeskávé máshogy Hozzávalók: kávé ,sűrített tej ,tejszínhab. Főzd le a kávét. Egy átlátszó pohár aljára nyomj sűrített tejet, nem kell fukarkodni vele, majd óvatosan öntsd rá a kávét. A tetejére jön a tejszínhab, amire tegyél egy leheletnyi őrölt fahéjat.

Borgia kávé.

Az erősre főzött presszókávét keverjük össze egyenlő arányban forró csokoládéval (nem kakaóval), atetejére pedig tegyünk tejszínhabot.

Karibi kávé.

Az erős kávét tej helyett kókusztejjel öntsük fel, és bőven adagoljunk hozzá cukrot. A tetejét díszítsük tejszínhabbal és kókuszreszelékkel.

Kép

 

Mocha.

Keverjünk össze egy csészényi kávét, félcsészényi kakaót, kétcsészényi tejet és ízlés szerinti cukrot egy edényben, és folyamatos kevergetés mellett lassan forraljuk fel. Vegyük le a tűzről és keverjünk bele 1-2 kávéskanálnyi vaníliaaromát. Hasonlóan finom eredményt kapunk, ha kihagyjuk a vaníliaaromát, és cukor helyett vaníliás cukorral édesítjük az italunkat.

Fűszeres kávé.

Az őrölt kávét keverjük össze illatos fűszerekkel és így főzzük meg. Választhatunk őrölt fahéjat, szegfűszeget, vagy akár szerecsendiót. Egy kávéfőzőnyi (nagyjából 3-4 teáskanál) kávéhoz negyed kávéskanálnyi fűszer adjunk. Ha filteres kávéfőzőnk van, akkor keverni sem kell, egyszerűen tegyünk két szem egész szegfűszeget vagy egy darabka egész fahéjat a filterbe, a kávé mellé.

Mediterrán kávé.

Keverjünk össze néhány szem ánizsmagot és egész szegfűszeget egy darabka egész fahéjjal. Az eredeti recept szerint kössük a fűszereket muszlinkendőbe, vagy törjük durvára őket egy mozsárban. A kávét és a fűszereket tegyük ízlés szerinti mennyiségű cukorral egy edénybe és forraljuk össze. Öntsük csészékbe (aki nem a muszlinkendős megoldást választja, használjon kis lyukú teaszűrőt), tegyünk a tetejére tejszínhabot és reszeljünk rá kevés citrom , vagy narancshéjat.

Kávé-grog.

Alaposan mossunk meg egy citromot és egy narancsot, hámozzuk meg őket és a héjukból egy-egy darabot tegyünk egy csészébe. Keverjünk össze egy teáskanál puha vajat egy fél-fél kávéskanálnyi őrölt fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, valamint egy csipetnyi őrölt szerecsendióval. A megfőzött kávéhoz adjunk bőségesen barna cukrot és tejszínt, majd keverjük össze a fűszeres vajjal. Ezt a krémes italt öntsük rá a citrom- és narancshéjra.

 

 

Cappucínó Díszítés:

 

Szabadkezes díszítés:

  • egy fogpiszkálót olvadt csokoládéba, vagy csokoládészószba mártunk, és ezzel írunk neveket, vagy készítünk képeket a tejhabra. A formák sokaságának csak a kreativitásunk szabhat határt.
  • a fogpiszkálót belemárthatjuk a kávékrémbe is, majd ezzel a díszíthetjuk a tejhabot.

 

images--1-.jpg 

 

 

Tejöntéses díszítés:
Egy kicsit több tapasztalattal a cappuccinot díszíthetjük a tejkiöntő kancsó használatával is, úgy, hogy a tejet lassan adagolva, különböző mozdulatokkkal a kávéra öntjük. Változatos formákat tudunk kialakítani ezáltal.
Most lássuk a főbb formákat, és elkészítésüket:

Panda

  • enyhén döntsük meg a csészét, öntsünk egy kis tejet bele, és engedjük, hogy lefolyjon a csésze hozzánk közelebb eső részére
  • ezután engedjük, hogy a tej középre folyjon, miközben enyhén, lassan lefelé mozgatjuk
  • ezek után azonnal térjünk vissza a szár felé, ami az előző lépésnél keletkezett
  • ennél a pontnál töltsünk még több tejet, a kör alak megformálására, miközben enyhén rázogatjuk a kancsót

 

 

 panda-3.jpg

 

A szív

  • tartsuk egyenesen a csészét
  • töltsük a tejet a csésze közepére
  • Ezáltal egy kör fog kialakulni. Fogpiszkálóval "vágjuk" félbe a kört, az utolsó csepp tejet használva

 

images--4-.jpg 

 

 

A levél (másnéven Rosetta)

  • kemény habra öntsük a tejet a csésze tölünk távol eső felénél
  • miután félig feltöltöttük tejjel, kezdjük el jobbról balra szitálni
  • a csésze élénél "vágjuk el" a mozdulatunkat, és néhány keskeny mozdulattal alakítsuk ki a levél hegyét

 

 letoltes.jpg